محل تبلیغات شما

 

صد زن بی‌بی‌سی؛ ظریفه غفاری، شهرداری  

 

در'میدان' خشم و خطر

  •  

  • 20 اکتبر 2019 - 28 مهر 1398 

  •  

افغانستان   ZARIFA GHAFARI  

ظریفه غفاری، ۲۶ ساله از افغانستان، یکی از ۱۹ زن برگزیده در بخش رهبران و مدیران الهام‌بخش در فهرست امسال صد زن بی‌بی‌سی است. او شهردار یکی از ولایت‌های ناامن در افغانستان است.

خانم غفاری فرزند ارشد خانواده است. او در کابل زاده شده و اهل میدان وردک در غرب کابل است.

او مکتب/مدرسه را در کابل آغاز و در ولایت پکتیا در جنوب به پایان رساند و مدرک لیسانس و فوق لیسانس خود را در رشته اقتصاد از کشور هند به دست آورده است.

خانم غفاری هفت ماه قبل کارش را به عنوان شهردار میدان‌شهر، مرکز ولایت میدان وردک آغاز کرد.

در ولایت او طالبان فعالیت گسترده دارند. اما او این شغل را با وجود همه خطراتی که جانش را تهدید می‌کند، پذیرفته است. در نخستین روز کاری ظریفه غفاری، مردان خشمگین به دفتر کارش حمله کردند.

 در مقابل همه سختی‌ها، او در راستای اجرای طرحش برای یک شهر تمیز، خود کیسه زباله در دست گرفت، برای پاک کردن شهر به خیابان‌ها رفت و گفت می‌خواهد مردم قدرت ن را باور کنند.

خانم غفاری پس از پایان تحصیلاتش به افغانستان برگشت و نهادی به نام "معاونت پیشرفت ن افغان" و یک رادیو به نام "پیغلی" به معنی "دوشیزه" را در ولایت میدان وردک ایجاد کرد که بیشتر مسائل مرتبط با ن را پوشش می‌دهد و اکثر کارمندان آن نیز زن هستند.

او همچنین برای دو سال عضو پارلمان جوانان افغانستان بود و با چندین نهاد داخلی و بین‌المللی همکاری می‌کرد.

افغانستان ZARIFA GHAFARI  

خانم غفاری درباره این رادیو گفت: "همیشه دوست داشتم برای ن به خصوص در میدان وردک کار کنم و مرجعی بسازم تا از طریق آن صدای ن را به گوش دولت و صدای دولت را به ن برسانم. این رادیو و کارکردهایش توجه بسیاری از نهادهای بین‌المللی در بخش رسانه‌ را جلب کرده ‌است."

او شب‌های دوران دانش‌آموزی را در نبودن برق درس خوانده و روزها مسیر پرخطر مکتب/مدرسه را پیاده طی می‌کرده است. مسیری که در آن هرازگاهی انفجاری انتحاری رخ می‌داد و او با روسری آغشته به خون به خانه بازمی‌گشت.

"چادر/روسری سفید مکتبم با خون مردم بی‌گناه و پاره‌هایی از وجودشان رنگین می‌شد. تصویری که هنوز هم با یادآوری‌اش شوکه می‌شوم."

می‌گوید: "من یک دختر جوان و مجرد بودم آن هم در قوم ما پشتون. برای ادامه تحصیل در خارج از افغانستان دشمنی قوم و مردم را خودم و خانواده‌ام به گردن گرفتیم . من اینگونه درس خواندم."

خانم غفاری به پیامدهایی که فعالیت ن در کشورش خواهد داشت، با امیدواری نگاه می‌کند: "اولین شهردار زن در این ولایت جنگ‌زده هستم. امیدوارم ن بیشتری در میان مسئولان محلی و مقامات رهبری حضور یابند. می‌خواهم این آرزو را به یک واقعیت دست یافتنی برای سایر ن افغان تبدیل کنم."

او از حضورش در جمع صد زن الهام‌بخش بی‌‍بی‌سی خرسند است و می‌گوید: "این دستاورد تمام ن و دخترانی است که با مشکلات فراوان دست و پنجه نرم کرده و موفق شده‌اند. ن باید بدانند که هر آغازی یک پایان زیبا دارد. سکوت نکنند، تسلیم نشوند، تا نادیده گرفته نشوند."    {منبع بی بی سی }

 موضوعات مرتبط

فعالیت های تجارتی مژگان الکوزی درافغانستان وامریکا..............

واکنش ایوانکا مشاور رئیس جمهور امریکا درمورد فیصلۀ مجلس نمایندگاه دربارۀ استیضاح ترامپ....

دختران ایرانی بیشتر با جوانان افغانسناتانی و جوانان خارجی د یگر عروسی مینمایند

زن ,ن ,یک ,میدان ,صد ,افغانستان ,صد زن ,را به ,میدان وردک ,خانم غفاری ,را در

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

آقای MBAاطلاعات در مورد رشته mba و سایر canadian medical residency guide